Takenoko Chibas, або що робити з ще однією пандою?

Takenoko Chibas, або що робити з ще однією пандою?

Ігровий привіт друзі ✌. Redfox знову в ділі і сьогодні в нас огляд на доповнення для гри Takenoko Takenoko Chibis
Автор: Антуан Боза, Корентін Лебрат
Рік: 2015
Вік 8+
Гравців 2-4
Час партії 40-60 хв.
Рейтинги: BGG 7.57; Тесера 7.17; BG Rank (TOP) N/A.

В новій коробці також присутній чудовий органайзер. Єдиний недолік - органайзер не розрахований на протектори під карти =(

Імператорський садівник з достоїнством виконав завдання по утриманню пухнастого монстра🐼. Дзен-сад виявився чудовим місцем для вирощування бамбуку різних сортів, і тепер панда має достатньо іжі (судячи з пухкого животику вона ні в чому собі не відмовляє). Саме тому, вже досвідчений садівник спокійно прийняв новину про обов’язок над утриманням ще однієї панди, що так подобаються його імператору. Проте існує одна проблема – виявляється що новий пухнастик – самка. І судячи з усього шлюбний сезон панд от-от розпочнеться.

Не знаю як вам, а мені нова фігурка подобається ще більше❤

Chibis – на сьогоднішній день єдине доповнення до Takenoko. Коробка додає 6 нових, унікальних гексів саду, 18 нових карт завдань (по 6 кожного типу), додаткові сегменти бамбуку відповідних кольорів, 9 жетонів дитинчат панди, та нову фігурку міс-панди))) Як завжди компоненти виконані на високому рівні, фігурка міс-панди чудово розфарбована).

Нові ділянки саду, та карти завдань

Відтепер, гравці можуть обирати якою саме тваринкою керувати в свій хід. І хоча представниця кращої половини панд дещо стриманіша в своїх апетитах (міс-панда слідкує за фігурою і не дозволяє собі зайві калорії, а тому абсолютно не їсть бамбук), якщо вона опиниться на одній ділянці саду разом з нашим пухнастим ненажерою, то в них є всі шанси зачати маленьких панденят))


Новий унікальний гекс "домівка садівника", дозволяє гравцям змінювати свої карти завдань

Для "прикликання😆" малих дітлахів обидві панди мають знаходитись на одній ділянці саду, при чому в правилах є цікавий нюанс: ви маєте зробити хід саме міс-пандою (все як і в справжньому житті, поки жінка не збереться - діла не буде). Після цього гравець має скинути одну секцію бамбуку, і взяти жетон малюка відповідного кольору. Жетони дитинчат панди приносять одноразові бонуси (наприклад можна замінити будь-яку карту завдання з руки на верхню карту з відповідної колоди, обрати один із трьох жетонів покращення, або взяти орошувальний канал), а також по 2 переможні бали в кінці гри. Всього є 9 жетонів, по три на кожен колір бамбуку (зелений, жовтий, та рожевий). Типів бонусів також три - по одному на кожен колір. 

Ось так виглядає плід кохання між двома пандами=)

Окрім того, нову механіку вирощування бамбуку пропонують унікальні ділянки саду, а нові завдання урізноманітнять і без того чудову гру) Окремо хочеться згадати про нову ділянку - Сад Камі. Цей унікальний гекс дозволяє вирощувати на собі аж три різні типи бамбуку 🙆, і вважається одночасно садом всіх трьох кольорів (!). Відповідно переміщення на такий гекс садівника, призводить до зрошування усіх навколишніх ділянок саду. Така не хитра, на перший погляд, механіка вносить відчутні зміни в динаміку гри. Тепер партії проходять ще веселіше=)


На жаль, якщо базу було локалізовано компанією Стиль Жизни, то до доповнення руки поки не дотягнулись ( Насправді - не велика біда, гра по суті мовнонезалежна, однак вважайте що палітра відтінків на компонентах бази і доповнення  можуть дещо різнитись☝. Однак такі нюанси не критично впливають на гру) Із нереалізованих бажань – хотілось би окремі мініатюрки дитинчат панди👶 Такий хід неодмінно би додав декілька пунктів в рейтинг гри. Можливо дочекаємось якогось Deluxe перевидання.

Підводячи підсумки, буду лаконічним - Redfox рекомендує! Якщо Ви вже закохались в нескладну механіку та чудово оформлені компоненти базової коробки, тоді бігом за доповненням – воно того варте) А всі хто вже спробував Chibis, пишіть в коментарях свої враження, вони допоможуть іншим людям сформувати свою думку) Всім гарного настрою, та яскравих ігротек)
До нових зустрічей)

Вони просто неймовірно милі)) Тільки заради цього варто вже придбати коробку))

Коментарі