Takenoko, або як відгодувати панду.

Takenoko, або як відгодувати панду.

Ігровий привіт друзі✋. Redfox в ділі і сьогодні в нас огляд чудової настілки від під назвою Takenoko🐼.

Вже сама коробка зустрічає нас чудовим артом, та соковитими кольорами

Автор: Антуан Боза (7 Wonders, Tokaido)
Рік 2011
Вік 8+
Гравців 2-4
Час партії 40-60 хв.
Рейтинги: BGG 7.3; Тесера 7.57; BG Rank (TOP) 238 місце в рейтингу.

За легендою, китайський імператор в знак миру і дружби подарував своєму японському колезі рідкісну тварину – чорно-білу панду. І тепер, цей ненажерливий пухнастий ведмідь живе в імператорському саду.

Фігурка панди просто неймовірна, так і хочеться потримати в руках

До слова, Takenoko в перекладі з японської означає "паросток бамбуку" – це не я такий розумний, це в правилах написано😋. Гравцям доведеться брати під контроль садівника, за допомогою якого можна вирощувати бамбук рожевого, жовтого, або зеленого кольору на відповідній секції саду. Також, можна керувати пухнастим ненажерою, який з’їдатиме бамбук усюди куди добереться. Окрім цього гравцям доступна спільна розбудова дзен-саду, в якому і відбуватиметься епічне протистояння панди та садівника.

Ось так виглядає розбудова саду, нижче знаходиться індивідуальний планшет-підказка

Окремо варто звернути увагу на якість компонентів. Тут все на висоті: кубик погоди, чисельні секції бамбуку, навіть маркери дій виконані з дерева і мають дуже приємні тактильні відчуття. Основною фішкою гри є дерев’яні фігурки панди і садівника, які (увага) чудово розмальовані!  Розмальовані КАРЛ! (так, це камінь в город Blood Rage, Cyclades, The Godfather: Corleone's Empire і т.д.). Також присутній чудовий органайзер, проте не сподівайтесь що компоненти не перемішаються при переносці коробки). Єдина заувага до оформлення (скоріше до видавців, а не автора)  це дещо різна палітра кольорів між базами та доповненням (Takenoko Chibis) в залежності від країни виготовлення (моя база з Франції має дещо тьмяніший відтінок ніж доп. з Польщі ).

Чудова деталізація, і раптово👀! не кривий розпис мініатюр дуже потішив)

Гра чудово зайде як в сімейному колі, так і в дорослій компанії. Дітям буде цікаво пересувати фігурки, та збирати яскраві секції бамбуку, в той час як досвідченішим гравцям буде над чим подумати в плані стратегії на партію. Takenoko – це той рідкий випадок, коли гра чудово себе відчуває при будь-якій кількості гравців. Найбільше партій ми провели в дуельному варіанті, і ніяких «просідань» механіки не відчули. Із мінусів можна відмітити лише рамдомність з картами завдань – часто виграє той, в кого легші завдання. З іншого боку рамдом вносить свій ефект неочікуваності що, як мінімум в половині випадків, нам на користь😉

Домашня ігротека з друзями у розпалі, поки всі люб'язно спілкуються, я під шумок наїдаю бамбук🍴

Зрошувати віддалені ділянки саду водою не таке вже і просте заняття.

Підводячи підсумки буду лаконічним – Redfox рекомендує!
Цікаво, а як ви вважаєте заслуговує ця гра на своє місце в вашій колекції? Пишіть в коментарях свою думку, та діліться враженнями)
Всім гарного настрою, та яскравих ігротек)
До нових зустрічей)




Коментарі